Québec (b)

Gilbert wint in Québec en voert UCI-ranking aan

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Belgisch kampioen Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) heeft de GP van Québec gewonnen en is meteen ook de nieuwe leider op de UCI-ranking. "Wat een geweldige dag", straalde de Belg.

Philippe Gilbert had maar een doel: de leiding in de WorldTour overnemen van Tour-winnaar Cadel Evans. Hij moest bij de eerste acht eindigen en bij het ingaan van de laatste ronde besloot hij de al pittige koers nog harder te maken. Hij was alleen weg, maar liet zich toch nog inlopen.

Met zijn tweede cartouche schoot Gilbert wel raak. Hij kon nipt Robert Gesink afhouden op de steile aankomststrook en is nu ook op UCI-papier de beste renner ter wereld.

"Ik had toch stress, want ik moest punten pakken", vertelde Gilbert. "Het was moeilijke koers door het hoge tempo van Sky. Ik sloeg even in paniek, want ik viel vroeg zonder ploegmaten. Toen we nog met een groepje favorieten overbleven, zag ik het beter zitten."

"Bij mijn eerste aanval voelde ik dat de anderen me lieten hangen en ik wou me niet opblazen. Daarom zette ik me recht om even te recupereren. Op de slotklim maakte ik het verschil. Winnen en UCI-leider worden, wat een geweldige dag."


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:357


svenissimus

Published by: svenissimus at 2011-09-10 09:23:30Misschien moeten ze voor Gesink de Tour in Canada houden, daar rijdt ie altijd goed.

Reply