Aartselaar

Van Hummel wint Memorial Rik Van Steenbergen

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Kenny van Hummel heeft in Aartselaar de 21e editie van de Memorial Rik Van Steenbergen op zijn naam geschreven. De Nederlander van Skil-Shimano was de snelste in de sprint.

Het peloton gooide er meteen de beuk in. Na het eerste wedstrijduur hadden de renners al 54 kilometer in de benen. Na 80 kilometer ontstond een kopgroep van negen renners, met onder anderen Hovelynck, Tankink en Boucher. Pas in de laatste plaatselijke ronde werden de negen gegrepen door het jagende peloton.

Een massasprint dus, en daarin leek André Greipel op weg naar de zege, maar Kenny van Hummel kwam er nog over omdat Greipel te vroeg aanzette (foto). "Door de slechte signalisatie", foeterde de Duitser.

Winnaar Van Hummel: "Het was lang geleden dat ik nog had gewonnen. Af en toe kan ik de besten van de wereld wel aan. Het verbaast me dus niet dat ik Greipel kon vloeren. Ik ben blij dat ik Skil-Shimano nog een overwinning kan schenken in een van mijn laatste koersen voor het team. Volgend jaar rijd ik immers voor Vacansoleil."


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:356


svenissimus

Published by: svenissimus at 2011-09-08 10:53:30Sollicitatie naar WK-selectie?

Reply