Team Sky haalt Richie Porte 'om te schitteren'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Richie Porte verhuist na twee jaar bij Saxo Bank naar Team Sky, dat ambitieuze doelen heeft met de 26-jarige Australiër in 2012. "Ik wil in de toekomst kopman zijn in een grote ronde", zegt Porte.

Teambaas Dave Brails van Sky weet dat hij een topper in huis haalt: "Porte is een van de meest getalenteerde renners ter wereld."

"Hij heeft alles: hij is een van de beste tijdrijders, kan goed klimmen en is niet bang om te knechten. Nu is zijn moment gekomen om te schitteren. Of dat in een grote ronde is of in koersen als Parijs-Nice, dat moet nog blijken."

Voor Porte wordt het het tweede luik van zijn profcarrière: "Ik had twee fantastische jaren bij Saxo Bank, maar kan nu bij Sky hopelijk nog een stap vooruitzetten."

"In eerste instantie mik ik op de rittenkoersen van een week, maar het zou leuk zijn om in de toekomst ook kopman te zijn in een grote ronde."

De wereld maakte kennis met Porte, toen hij in 2010 de witte trui veroverde in de Giro. Hij was dat jaar ook vierde op het WK tegen de klok. Hij won ook de tijdritten in de Ronde van Romandië 2010 en de Ronde van Denemarken 2011.


Misschien ook interessant: