USA Pro Cycling Challenge

Viviani is de snelste van het pak in Colorado

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

De Italiaan Elia Viviani (Liquigas) heeft de vierde rit in Colorado gewonnen. Hij vloerde de Deen Michael Mørkøv en de Nederlander Kenny van Hummel in een massaspurt in Steamboat Springs. De Amerikaan Levi Leipheimer (RadioShack) blijft leider.

Het peloton beleefde een mooie dag in Colorado. Het zonnetje scheen en er was enorm veel volk opgedaagd langs de straatkant tussen Avon en Steamboat Springs.

Vijf renners, onder wie Denifl, Vladimir Jefimkin en Rubens Bertogliati, reden twee minuten bij elkaar. Maar de Liquigas-renners wilden een massaspurt en ze kregen die ook.

Viviani liet zijn team rijden achter de vluchters, die in de slotkilometers gegrepen werden. Saxo Bank (voor Mørkøv) en Skil (voor Van Hummel) en nog een pak teams probeerden in de brede laatste rechte lijn de sprint naar zich toe te trekken, maar het was de 22-jarige Viviani die het vele werk van Liquigas afrondde.

Met nog twee ritten voor de boeg blijft Leipheimer in de leiderstrui rondfietsen. "Het was leuk om eens een kortere rit te hebben. Ik had de tijd om wat rond te kijken en het leek wel of in alle dorpen de hele bevolking op straat was gekomen om ons aan te moedigen."


Misschien ook interessant: