Tour de France

Le Tour: Houdt Andy Schleck stand? Of wordt het Evans?

Vandaag staat de beslissende tijdrit op het programma in Grenoble. In de voorlaatste rit van deze Tour kunnen de favorieten nog een laatste tik aan elkaar uitdelen. Maakt Evans zijn favorietenrol waar en wint hij voor het eerst de Tour?

Vandaag wordt de Tour beslist. Evans, die een vrij goede tijdrijder is, staat slechts op 57 seconden van geletruidrager Andy Schleck.

Een achterstand die verwaarloosbaar zou moeten zijn in de enige individuele tijdrit in deze Tour. Maar het golvende parcours van 42,5 kilometer is iets zwaarder waardoor het misschien nog alle kanten uit kan.

Het is identiek dezelfde rit als in de Dauphiné Libéré. Toen won Tony Martin (foto), net voor eindwinnaar Wiggins. Martin profiteerde toen vooral van zijn lage klassement.

Zo mocht de Duitser vroeg aan de tijdrit beginnen, waardoor hij de regenbuien voor was. De regen gooide vooral tijdens de afdalingen roet in het eten van de favorieten. Benieuwd of het weer vandaag de koers kan destabiliseren.

Kan Martin zijn kunstje overdoen of steekt een specialist als Cancellara daar een stokje voor? "De ritzege is niet automatisch weggelegd voor een echte tijdritspecialist, want de laatste tijdrit in de Tour is per definitie zwaar, iets voor complete renners", zegt parcours-bouwer Jean-François Pescheux.


Misschien ook interessant: