Tour de France

Le Tour: 'In de Giro was ik frisser en beter'

Photo: courtesy
Michel Déjus

Photo: courtesy
Michel Déjus

Alberto Contador heeft de Pyreneeën overleefd en is weer helemaal fit om in de Alpen aan te vallen. "Ik moet nog tijd terugnemen voor de tijdrit", zegt de Spaanse titelverdediger. "Ik zal dan ook de kleinste kans benutten om tijd terug te pakken."

"Als ik die tijd in de eerste etappe niet had verloren, stond ik nu in de positie om de Tour te winnen", zegt Alberto Contador, die op weg naar Mont des Alouettes 1'40" verloor door een oponthoud bij een val.

"Door de pijn aan mijn knie heb ik mijn pedaaltred wat moeten aanpassen omdat ik met mijn andere knie moest compenseren. Maar nu is mijn weer knie beter."

"Ik ben niet zo goed of fris als in de Giro (die hij won), maar ik zal in de Alpen beter zijn dan in de Pyreneeën. Ik zal de kleinste kans benutten om tijd terug te pakken. Ik moet trouwens zeker nog tijd goedmaken voor de tijdrit. Ik kan de Tour niet winnen als er niets meer verandert voor die tijdrit op zaterdag."

Saxo Bank-manager Bjarne Riis blijft net als zijn kopman Alberto Contador hoopvol. "De voorbije dagen had hij nog een beetje last van zijn knie bij de start, maar alles is onder controle. Dit mag geen item meer zijn in de Alpen."

"We hebben nog geen echte wedstrijd gezien in deze Tour", zegt Riis. "Ik hoop dat we er alsnog een krijgen."


Misschien ook interessant: