Tour de France

Le Tour: Cavendish sprint zich naar zijn vierde ritzege

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Mark Cavendish heeft voor de vierde keer deze Tour in de roos geschoten. De groenetruidrager verstevigt zo zijn leiderspositie in het puntenklassement. Thomas Voeckler gaat de rustdag in met de gele trui.

Morgen is het rustdag, maar de renners eigenden zich vandaag al een extra rustdag toe. Vijf avonturiers gingen er wel nog vol voor.

Terpstra, Delage en Delaplace zaten er alweer bij. Ze kregen het gezelschap van Ignatjev en Dumoulin. De ploeg van Mark Cavendish HTC hield hun voorsprong binnen de perken.

Ignatjev leek de meeste aanvalslust te hebben en ging er op zo’n 22 kilometer van door. Samen met Terpstra liet hij de drie Franse renners achter zich, die op vijftien kilometer van Montpellier door het peloton gegrepen werden.

Ignatjev hield het voor bekeken. Terpstra bleef geloven in zijn kansen en hield er de prijs voor de strijdlust aan over.

Maar ook Terpstra moest er aan geloven en net op dat moment probeerde Gilbert het peloton nog te verrassen. Maar de massasprint kwam er toch.

Cavendish toonde zijn meesterschap nogmaals en zet zijn totaal aan overwinningen in de Tour op 19. Het groen zit nog steviger om zijn schouders.


Misschien ook interessant: