Van den Broeck: 'Had podium in Parijs gehaald'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Jurgen Van den Broeck heeft woensdag de pers ontvangen in het ziekenhuis van Herentals. En Sporza zag dat de kopman van Omega Pharma-Lotto, die door een val uit de Tour verdween, er goed uit zag. "Ik kom in 2012 terug naar de Tour met dezelfde ambities."

Jurgen Van den Broeck kwam in de negende rit zwaar ten val en moest opgeven. "Gezien de omstandigheden gaat het redelijk goed. Ik heb woensdag na onderzoek ook goed nieuws gekregen", zegt de renner van Omega Pharma-Lotto.

"Mijn twee gebroken ribben zitten goed tegen elkaar, waardoor de long niet doorboord is. Gelukkig stapte ik snel af, anders was ik maanden out met een echte klaplong."

"Ook mijn schouderblad is mooi gebroken. De pijn is draaglijk. Ik moet nu één week totale rust nemen, daarna volgt een nieuwe foto van mijn long."

Als de foto van zijn long meevalt, mag Jurgen Van den Broeck stilaan weer op de fiets trainen. "Ik heb al een halfuurtje op de hometrainer gezeten. Ik wil mijn spieren laten bewegen."

"Conditie zal ik sowieso verliezen. Maar de Vuelta (die eind augustus start) zit zeker in mijn hoofd. Ik zou er wel niet met ambities aan de start komen, maar er gewoon weer in competitie treden."

Van den Broeck sprak ook straffe taal op de persconferentie. "Ik had zeker het podium in Parijs gehaald. De avond voor mijn val stuurde ik mijn coach het bericht dat het podium in orde was."

"Ik weet hoe ik me voel en ik zag ook de concurrentie aan het werk. Ik kom in 2012 terug naar de Tour met dezelfde ambities en zal er dan misschien nog meer voor opbrengen."

De Omega Pharma-Lotto-ploeg in de Tour blijft het uitstekend doen, ook zonder hun kopman voor het klassement. "Dat doet me plezier en pijn tegelijk. Ik ben blij om hun succes, maar vind het jammer dat ik er niet meer bij ben."

"Ik denk dat Philippe Gilbert trouwens een realistische kans op het groen heeft. Hij verloor de trui dan wel woensdag, maar de race is nog lang", zegt Van den Broeck.

Jurgen Van den Broeck kwam nog een keer terug op de valpartij waarin hij zijn ribben en schouderblad brak. "Ik vond niet dat we te snel reden in die afdaling."

"Het was een jonge renner (Arthur Vichot, nvdr) die dat zei. Die moeten hun mond houden, vind ik. Ik zou ook kunnen zeggen dat de Fransen plots te rap gaan gaan rijden, omdat het de Tour is. Maar de organisatie had er wel iemand met een gele vlag moeten zetten."


Misschien ook interessant: