Tour de France

Le Tour: Cavendish wint zijn derde etappe en pakt groen

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Mark Cavendish heeft met de etappe in Lavaur zijn derde rit uit deze Tour gewonnen. De winnaar van gisteren, André Greipel, hield nipt Tyler Farrar af voor de tweede plaats. De Britse spurtbom neemt de groene trui over van Philippe Gilbert. Thomas Voeckler behoudt het geel.

Moreno, Boom, Grivko, Delage, Valentin en Engoulvent vrolijkten de vrij saaie elfde etappe op met een vroege vlucht. De regen zorgde voor een glad wegdek, maar de renners hielden zich recht.

Mark Cavendish deelde al een tikje uit in de tussenspurt, waar hij na de vluchters de negen overige punten wegkaapte voor de neus van Rojas. Gilbert pakte vijf punten.

Vlak voor het zware werk in de bergen, bouwden de sprinters nog een laatste feestje. Het peloton blikte de vluchters op twee kilometer van de streep in. Boom probeerde in de gietende regen nog een tijdrit er uit te persen, maar tegen het aanstormende peloton viel niets te beginnen.

Cavendish snelde zijn concurrenten voorbij met een perfecte timing. Greipel moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. In de stand voor de groene trui benen zowel Cavendish als Rojas Gilbert bij. De Brit start morgen in het groen.


Misschien ook interessant: