Kolobnev: 'Hoe komt dat in mijn lichaam'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Een dag na het nieuws van zijn positieve dopingtest heeft Aleksandr Kolobnev via zijn website zelf gereageerd. "Ik wacht de resultaten van het onderzoek af en kan rekenen op de steun van mijn ploeg."

"Tijdens de rustdag van de Tour ben ik ervan op de hoogte gebracht dat ik positief heb getest op het gebruik van een vochtafdrijvend middel", schrijft Kolobnev.

"Ik weet niet hoe dat product in mijn lichaam is terechtgekomen. Zolang ik niet meer informatie heb, zal ik er uit respect voor de organisatie en het wielrennen niets over zeggen."

"Een huiszoeking door de politie heeft niets verdachts opgeleverd. Ik wacht op de resultaten van het onderzoek en de uitleg van de speurders."

"Ik heb op eigen initiatief besloten om de Tour te verlaten in afwachting van de analyse van het B-staal. Op die manier wil ik ook mijn respect tegenover de UCI en het WADA tonen."

"Ik wil ook nog benadrukken dat ik vanaf het begin van deze zaak gesteund ben door mijn team (Katjoesja) en dat ik niet ontslagen ben, zoals door verschillende media al werd gemeld."

Bij Katjoesja zijn ze vrij karig met commentaar. Manager Andrei Tchmil stond dinsdag voor de rit de pers wel even te woord, maar veel had hij niet te zeggen.

"Ik was uiteraard verrast door het nieuws. Kolobnev is door ons op non-actief gezet tot de resultaten van het B-staal bekend zijn. Pas dan kunnen we eventuele maatregelen nemen. Meer kan ik op dit moment niet zeggen."

Christian Prudhomme beschouwt deze positieve test niet als een smet op "zijn" Tour. "Het gevecht gaat voort. We wisten dat dit een lang gevecht zou worden", zegt de Tour-baas.

"Ik ben verheugd door de goeie samenwerking tussen de UCI en de Franse antidopingautoriteit. Ik heb begrepen dat de Internationale Wielerunie de zaak stevig in handen heeft. Dat is goed nieuws."


Misschien ook interessant: