Tour de France

Le Tour: Léon Sanchez zegeviert in brokkenetappe

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

home > wielrennen > Tour > Luis Leon Sanchez zegeviert in brokkenetappe
Luis Leon Sanchez zegeviert in brokkenetappe

   Tour: Laatste kilometer van de negende rit Tour: Laatste kilometer van de negende rit
   Opgave Jurgen Van den Broeck Opgave Jurgen Van den Broeck
   Willems en Vinokoerov vallen zwaar Willems en Vinokoerov vallen zwaar
   Gilbert pakt punten voor groen in de supersprint Gilbert pakt punten voor groen in de supersprint
   Reactie Vanendert Reactie Vanendert
   Reactie Roelandts

zo 10/07/2011 - 17:47 Luis Leon Sanchez heeft een tumultueuze negende Tour-rit gewonnen. Thor Hushovd is na zeven dagen zijn gele trui kwijt aan Thomas Voeckler, Gilbert zit weer wat steviger in het groen. Voor Jurgen Van de Broeck werd het een dramatische dag. De Belgische Tour-hoop moest opgeven na een zware val.

De negende Tour-rit werd getekend door een zware valpartij in de afdaling van de Col du Pas de Peyrol. Jurgen Van den Broeck was het grootste slachtoffer en moest noodgedwongen opgeven. Ook voor ploegmaat Frederik Willerms en Aleksandr Vinokoerov en David Zabriskie betekende de val het einde van hun Tour.

Thomas Voeckler, Johhny Hoogerland, Juan Antonio Flecha, Sandy Casar, Luis Léon Sanchez en Niki Terpstra kozen al vroeg het hazenpad.

Een leeggereden Terpstra werd snel overboord gegooid. Hoogerland en Flecha werden weggebotst door een auto van de Franse tv. Die sneed Hoogerland abrupt de weg af waardoor Flecha over de prikkeldraad in een wei gekatapulteerd werd. Hoogerland had zich voordien wel opnieuw verzekerd van de bolletjestrui.

Het peloton was te zeer aangeslagen door de zware valpartij en maakte geen jacht meer op de drie leiders. Voeckler, Casar en Léon Sanchez mochten sprinten voor de zege.

Voeckler zette vroeg aan, maar Sanchez reageerde gevat en stoomde onbedreigd af naar de zege. Voeckler werd tweede maar veroverde wel de gele trui. Casar moest vrede nemen met de derde stek.

Philippe Gilbert won even later op indrukwekkende wijze de pelotonspurt en zette zich zo nog wat comfortabeler in de groene trui.


Misschien ook interessant: