Tour de France

Le Tour: 'Phil en ik hebben gepraat'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Jurgen Van den Broeck komt in zijn Tourdagboek in Het Laatste Nieuws terug op zijn gemiste kans in de rit van dinsdag. "Phil en ik hebben 's avonds nog met elkaar gepraat. Als ploegmaats. Als grote, volwassen mensen vooral."

"Of ik boos ben op Gilbert, vraagt u zich ongetwijfeld af?", schrijft Van den Broeck. "Om eerlijk te zijn: ik wist niet eens dat ik "weg" was op de slotklim. Pas achteraf op de beelden zag ik dat ik een redelijke kloof had geslagen. En... dat Phil het gat dichtreed."

"Misschien maakte hij daar een tactische fout. Het was niet aan hem om dat te doen. Blijft hij gewoon zitten en laat hij het initiatief aan Contador, Evans of Vinokoerov, dan kan hij zich laten meedrijven en wint hij mogelijk de spurt."

"Wat dreef hem precies? Was het de nervositeit? De onzekerheid? Feit is: hij had niet de benen van zaterdag. Zelf had ik die wél. Waar de rest kleiner schakelde, bleef ik op het buitenblad rijden, dat zegt genoeg."

"Ach, ik wil er niet meer over zeggen. Phil en ik hebben 's avonds nog met elkaar gepraat. Als ploegmaats. Als grote, volwassen mensen vooral. Zo hoort dat. Shit happens, weet je. Zoiets kan altijd gebeuren."


Misschien ook interessant: