National Championship, Road, Elite, Belgium

'Amerikaanse' Belgen krijgen startverbod voor BK

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Ben Hermans en Sébastien Rosseler van RadioShack en Jan Ghyselinck van HTC krijgen startverbod in het BK. De drie Belgen betalen hun sociale bijdragen niet. "Blijkbaar gelden in de Verenigde Staten andere wetten", foetert de bond.

De Belgische Wielrijdersbond (KBWB) is het beu. "Omdat hun ploeg de bijdragen niet betaalt, moeten ze het zelf doen en dat gebeurt niet. We vinden dit ook heel erg, maar we moeten het been stijf houden, anders raakt de zaak nooit opgelost", zegt Marc Bollen van de KBWB in Gazet van Antwerpen.

"We hopen dat de centen voor zondag gestort zijn. Dan kunnen ze toch het BK rijden. Anders blijven ze zonder pardon aan de kant."

Bollen begrijpt de houding van de Amerikaanse teams en de renners niet. "Blijkbaar gelden in de Verenigde Staten andere wetten. Bij ons moet je als zelfstandig werknemer in orde zijn met je sociale lasten, wat voor de drie niet zo is. Er moet klaarheid komen."

Sébastien Rosseler neemt niet deel aan het BK door kniepijn, Ben Hermans is fit. Hij zal echter niet betalen en dus niet meedoen.

"Met mijn RSZ ben ik in orde, met mijn sociale bijdragen inderdaad niet. De uitleg is simpel: de wet verplicht me niet die betaling te doen, dus zal ze ook niet gebeuren. Belgische teams betalen die som voor hun renners, een Amerikaans team als RadioShack doet dat niet."

"Dan start ik zondag maar niet. Mij maakt het niet uit, het parcours ligt me toch niet. Ik concentreer me op de Ronde van Oostenrijk, daar mag ik wel rijden."


Misschien ook interessant: