'Gilbert heeft voorkeur voor Belgisch project'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Voor welke ploeg rijdt Philippe Gilbert in 2012? Op Euskaltel en Lampre na kan de succesvolle Belg naar alle ProTeams. "Maar het sportieve primeert", zegt zijn adviseur Vincent Wathelet in Het Nieuwsblad. Tom Boonen onderhandelt ook over zijn toekomst.

"Ze contacteerden me allemaal", zegt Wathelet. "Van Astana tot Quick-Step. Maar Philippe heeft nog niet beslist. Hij wil geen fouten maken, want dit zijn de jaren waarin hij kan oogsten. Zijn eerste criterium is zijn sportieve toekomst, pas daarna komt het financiële."

"Zijn voorkeur gaat uit naar een Belgisch project, maar op voorwaarde dat hij op sportief niveau géén stap terug moet zetten."

Omega Pharma-Lotto houdt op te bestaan en beide partijen gaan elk hun eigen weg. Allebei maken ze aanspraak op Gilbert. Maar Quick-Step is een kaper op de kust.

"Ik had een goed gesprek met zijn huidige baas Marck Coucke (Omega Pharma), en praatte ook met Patrick Lefevere (Quick- Step) en Marc Frederix en Bob Verbeeck namens de Lotto-ploeg", zegt Gilberts adviseur.

"Het is geen geheim dat Eddy Merckx (bestuurslid van Quick-Step, red) graag zou hebben dat Philippe op een dag op zijn fietsen rijdt. Maar er is ook nog een clausule in zijn bestaande contract met Omega Pharma."

Het Nieuwsblad weet dat ook Paul De Geyter, de manager van Tom Boonen, in alle discretie onderhandelingen voert. De kopman van Quick-Step gaf al aan dat hij niet wil veranderen om te veranderen. De Geyter: "Er zijn een vijftal ploegen echt in hem geïnteresseerd,  waaronder zijn huidige werkgever."


Misschien ook interessant: