Titelverdediger Rogers niet in Ronde van Californië

Photo: courtesy
Philippe Huguenin

Photo: courtesy
Philippe Huguenin

Michael Rogers moet ziek afzeggen voor de Ronde van Californië. Klierkoorts zorgt ervoor dat de winnaar van vorig jaar zondag niet aan de start komt. Ook in 2008 moest de Australiër een kruis maken over zijn voorseizoen door de ziekte.

In 2010 slaagde Michael Rogers  er nog in om Levi Leipheimer van zijn vierde opeenvolgende overwinning te houden in de Ronde van Californië. Dit jaar moet de Team Sky-renner forfait geven wegens klierkoorts.

De 31-jarige Rogers kwam niet meer tot koersen sinds de Ronde van het Baskenland begin april. Een nieuwe aanval van klierkoorts hield hem aan de kant. Ook in 2008 zorgde dezelfde ziekte ervoor dat Rogers het hele voorseizoen niet koerste.

"Ik ben erg ontgoocheld dat ik de kans mis om mijn titel te verdedigen", zegt de Austaliër op de website van Team Sky. "De Ronde van Californië is een van mijn favoriete wedstrijden, maar komt net iets te vroeg voor me."

"Gelukkig kon ik intussen de training wel al hervatten. Ik hoop mijn wederoptreden te kunnen maken in de Ronde van Beieren eind mei."


Misschien ook interessant: