Giro d'Italia

Slagter heeft oogkasbreuk en hersenschudding

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

De Nederlander Tom-Jelte Slagter heeft aan zijn zware val in de vijfde Giro-rit een gebroken oogkas en een hersenschudding overgehouden. De Rabobank-renner moet de nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

De eerste beelden na de val van Slagter beloofden niet veel goeds. De Rabobank-renner was op zo'n 15 kilometer van de finish op een recht stuk weg tegen de grond gekwakt en bleef roerloos liggen.

De eerste personen die bij Slagter kwamen, schreeuwden in paniek om hulp. Met de gebeurtenissen van twee dagen eerder in het achterhoofd, hielden alle Giro-volgers hun adem in.

Maar gelukkig gaf Slagter enkele seconden later al een teken van leven, toen hij zelfstandig zijn armen en benen kon bewegen. De Rabobank-dokter bleef bij de Nederlandse renner, die veel bloed had verloren, maar nooit het bewustzijn verloor. Daarna werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Daar stelden de artsen een gebroken rechteroogkas en een flinke hersenschudding vast. Een wonde in zijn gezicht is gehecht. Hij moet de nacht in het ziekenhuis doorbrengen.


Misschien ook interessant: