Giro d'Italia

Il Giro: 'Weening slaat een dubbelslag'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Twaalf jaar na Jeroen Blijlevens heeft Pieter Weening Nederland nog eens een ritzege in de Giro geschonken. Weening won met een kleine voorsprong op een elitegroepje en neemt ook de roze leiderstrui over van David Millar.

Een dag na het eerbetoon voor Wouter Weylandt werd er woensdag dus weer gewoon gekoerst in de Giro en de rit van Piombino naar Orvieto bracht de renners over de beruchte "Strade Bianche", de onverharde wegen van Toscane.

BMC-renner Martin Kohler ging al vroeg in de aanval en bereikte als eerste de onverharde wegen. Die leverden heel wat lekke banden en valpartijen op.

Zeker bij de val van Nederlander en Rabobank-renner Slagter was er even paniek. Hij bleef stil liggen en de personen die er als eersten bij waren, vroegen in paniek om hulp. Gelukkig bewoog Slagter even later met zijn armen en was het minder erg dan in eerste instantie gevreesd.

Slagters ploegmaat Weening kwam als beste uit de Strade en begon met tientallen seconden bonus aan de korte steile slotklim in Orvieto. In de achtervolging was het Scarponi die als eerste demarreerde, hij kreeg een elitegroepje met onder anderen ook Contador en Nibali mee.

Maar de achtervolging viel even stil en Weening hield aan de streep een kleine voorsprong over. De Nederlander neemt ook de roze leiderstrui over van David Millar, die (na ook al een valpartij eerder in de rit) in de slotfase moest afhaken.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:356


svenissimus

Published by: svenissimus at 2011-05-11 18:14:07Mooie zege van Weening, hopelijk geraakt Slagter er goed bovenop, hij zou gevallen zijn bij het aannemen van een drinkbus van een verzorger. Het was toch weer akelig wanneer je hem daar zo zag liggen. Laten we vooral hopen dat deze Giro van nog meer onheil gespaard blijft en dat de organisatoren het streven naar spektakel nu op de tweede plaats zetten.

Reply