Giro d'Italia

'Allemaal in de rouw door Weylandts dood'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Vol ongeloof en verdriet drukt de hele wielerwereld zijn medeleven uit na het overlijden van Wouter Weylandt. "Dit is een nachtmerrie", klinkt het bij collega's, ex-renners en de mensen rond het peloton.

Johan Museeuw was erbij toen Fabio Casartelli in de Tour de France van 1995 verongelukte. Hij zag vanmiddag meteen dat het er voor Wouter Weylandt (een ex-ploegmaat bij Quick-Step) niet goed uitzag.

"Toen ik hem zag vallen, wist ik onmiddellijk dat het ernstig was. De gelijkenis met Casartelli was te treffend. We zijn vandaag allemaal een beetje in rouw. Weylandt was een jonge renner die zijn hele leven nog voor zich had", zegt Museeuw.

Tom Van Damme, de voorzitter van de Belgische wielerbond: "Het Belgische wielrennen is in diepe rouw gedompeld door het overlijden van Wouter Weylandt. In de eerste plaats gaan mijn gedachten uit naar zijn familie. Ik wens hen veel sterkte in deze moeilijke tijden. Voor de rest schieten woorden mij echt te kort."

"Het is niet te beschrijven wat er nu door mij heen gaat", reageerde Kevin Hulsmans, ex-ploegmaat van Weylandt.

"Ik kan het nog altijd niet begrijpen, dit is een bom. Hij is er gewoon niet meer. We kwamen goed overeen en stuurden elkaar geregeld berichten. Ik heb hem zaterdag nog gestuurd dat hij ook
dit jaar wel een rit zou winnen."

"Ik ken zijn vader ook goed, een heel vriendelijke mens, en zijn familie en zijn vriendin. Ik denk veel aan die mensen. En nu? Tja, nu. Ik zit hier maar te zitten en weet niet goed wat ik moet doen. Ik kan het niet geloven."

Léopard-Trek (team Wouter Weylandt): Het team blijft achter in shock en wilzijn diepste medeleven en gedachten van troost overmaken aan de familie envrienden van Wouter. Dit is een moeilijke dag voor het wielrennen en onzeploeg. We moeten allemaal steun zoekenbij mensen die ons lief zijn."

De reactiemolen op Twitter staat niet stil. Renners, ploegleiders, atleten uit andere sporten, allemaal drukken ze hun ongeloof uit en betuigen ze hun medeleven aan Weylandts vriendin, familie, vrienden en collega's.

"Dit is een nachtmerrie", schreef Vjatsjeslav Jekimov als een van de eersten. "Ik kan het niet geloven, vanochtend zag ik hem nog aan de ontbijttafel..."

Meteen na het nieuws van het overlijden van Wouter Weylandt regende het reacties van collega-sporters. De meesten zijn er kapot van.

Robbie McEwen:
"Kapot"

Niels Albert: "Ben er helemaal stil van, hier zijn geen woorden voor"

Mark Cavendish: "Zoiets zou niet mogen gebeuren. Absoluut doodziek. Mijn gedachten gaan naar zijn familie. RIP"

Zdenek Stybar: "Verschrikkelijk nieuws! Dit kan niet waar zijn!"

Lance Armstrong:
"Net terug van een looptocht en vernam het nieuws over de dood van Wouter Weylandt in de Giro. Ik ben geschokt en bedroefd. Moge hij rusten in vrede."

Magnus Bäckstedt:
"RIP Wouter Weylandt!!!! iedereen in het wielrennen zal jou missen!!!"

Roman Kreuziger:
"Ik ben in shock"
   
Kenny Dehaes:
"Kan het ni geloven! Echt niet! RIP"
   
Steven de Jongh:  
"Geen woorden, alleen tranen. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie"
   
Ben Swift:
"RIP Wouter Weylandt. Hele trieste dag. Zulke dingen zouden niet mogen gebeuren. Helemaal in shock"

Team Leopard Trek:
"We verliezen vandaag een fantastische ploegmaat en een goede vriend. Onze gedachten gaan naar Wouters familie en vrienden"

Mark Renshaw:
"Geschokt door het nieuws na de Giro-rit. Niemand wil dit in het wielrennen. We denken aan zijn familie en vrienden. RIP Wouter Weylandt"

Bradley Wiggins:
"Zulke dagen plaatsen onze sport waar we zo van houden in perspectief. Wouter, rust in vrede vriend"

Jacky Durand:
"Wouter Weylandt ... mijn gedachten gaan naar zijn familie"

Laurens ten Dam:
"Sprakeloos"

Manuel Quinziato: "Rust in vrede Wouter! Kan niet geloven dat dit echt gebeurd is!"

Johan Bruyneel:
"Een trieste dag voor onze sport. RIP Wouter Weylandt. Gedachten en gebeden gaan naar zijn familie en vrienden. Ik ben geschokt."

Maarten Tjallingii:
"Ik lees net het nieuws. Mijn gedachten gaan naar familie en vrienden van Wouter Weylandt. Ik had gehoopt dat ik de ergste crash ooit had meegemaakt in de Giro van 2009."

Condoleanceregister


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:358


svenissimus

Published by: svenissimus at 2011-05-10 07:53:39http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/Reyers%2Blaat

Reply