Giro d'Italia

Wouter Weylandt komt om het leven in de Giro

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Drama in de Ronde van Italië: Wouter Weylandt is bij een val Belg ging onderuit in een afdaling en liep een schedelbreuk op. Hulp kon niet meer baten. Weylandt zou in september voor het eerst vader worden.

Wouter Weylandt viel op zo'n 25 kilometer van de finish tijdens de afdaling van de Passo del Bocco. Met zijn linkerpedaal raakte hij een muurtje  en schoof hij 20 meter over het asfalt. Hij verloor het bewustzijn en bloedde hevig.

De beelden van de gevallen Weylandt gingen door merg en been. De organisatie besliste meteen om de podiumceremonie van de derde etappe af te gelasten.

Weylandt werd ter plaatse gereanimeerd en een helikopter hield zich klaar om hem weg te brengen. Maar hulp kon niet baten.

"We hebben 40 minuten lang geprobeerd hem te reanimeren, maar tevergeefs. Hij had een schedelbreuk en verschillende wonden in zijn gezicht", vertelde wedstrijdarts Giovani Tredici.

Vorig jaar won de sprinter, die nu voor het Leopard-team van de Schlecks rijdt, de etappe naar Middelburg. Hij laat een zwangere partner na. De geboorte is gepland in september.

Condoleanceregister


Misschien ook interessant: