Lars Boom blijft drie jaar langer bij Rabobank

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Lars Boom heeft zijn contract bij Rabobank tot 2014 verlengd. "Het vertrouwen dat hij in de toekomst mee gaat doen om de prijzen is bij ons groot", zegt technisch directeur Erik Breukink van het Nederlandse ProTeam.

Lars Boom rijdt al sinds 2002 voor Rabobank. Hij boekte eerst en vooral grote successen in het veld, waar hij onder meer wereldkampioen werd. Maar ook op de weg laat het Nederlandse talent meer en mee van zich spreken.

Boom werd in 2008 Nederlands kampioen op de weg en in het tijdrijden en won een jaar later de Ronde van Belgiƫ en een rit in de Vuelta. Vorig seizoen was hij de beste in de proloog van Parijs-Nice en dit jaar was dat in de Ronde van Qatar het geval.

"De afgelopen jaren hebben wij iets moois opgebouwd", vertelt Lars Boom. "De samenwerking is heel erg goed en een driejarig contract is dan ook een blijk van vertrouwen. Ik zie de toekomst bij Rabobank met een heel goed gevoel tegemoet."

Ook ploegleider Erik Breukink is in de wolken met Booms contractverlenging. "Lars heeft dit voorjaar weer een stap voorwaarts gezet. Hij komt steeds dichter bij de absolute top op zijn terrein. Het vertrouwen dat hij in de toekomst mee kan gaan doen om de prijzen is bij ons groot", steekt Breukink de loftrompet af.

"Lars is een van de betere Nederlandse renners met hele grote mogelijkheden op bepaalde terreinen. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kunnen in de toekomst zijn koersen worden. We denken dat hij zich ook verder kan ontwikkelen in kleinere rondes."


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:



356


svenissimus

Published by: svenissimus at 2011-05-05 13:12:00



Maar Langeveld denkt er misschien aan om te vertrekken.

Reply

1552


Jeanneman

Published by: Jeanneman at 2011-05-05 14:00:43



Quote: op 05-05-2011 13:12:00 Geplaatst door  svenissimus:
Maar Langeveld denkt er misschien aan om te vertrekken.


De Breuk vraagt of het in orde is.

Reply