Liège

Vinokoerov: 'Wil Gilbert graag bij Astana'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Aleksandr Vinokoerov hoopt op zijn 37e voor de derde keer Luik-Bastenaken-Luik binnen te halen. "Mijn vriendschap met Gilbert kan een rol spelen", zegt de Kazakse kopman van Astana.

"Als we samen kunnen wegspringen, dan zal ik er alles aan doen om die vlucht te doen slagen. We zullen dan wel zien wie de sterkste is in Luik. Na 260 km ben ik niet kansloos. In 2005 klopte ik Voigt in de spurt, en die was op papier ook de rapste", zegt de titelverdediger in de kranten.

"Of het allen tegen één wordt? Ik weet niet of dat wel een optie is. Tenslotte heeft niemand als doel om Gilbert te doen verliezen, wel om zelf te winnen."

"Ik ken Philippe al jaren en we trainen ook geregeld samen. Ik zou hem graag naar Astana zien komen", zegt Vinokoerov, de belangrijkste man bij het team.

"Of dat mogelijk is, hangt af van de sponsor en de verantwoordelijken. Zij moeten eerst beslissen of ze het accent willen leggen op de rittenkoersen of op de klassiekers. Maar er is geen betere renner voor de klassiekers dan Gilbert."

"Ikzelf zou nog gemakkelijk twee jaar kunnen doorgaan, maar normaal stop ik na dit jaar. Ik zou nog graag een mooie etappe winnen in de Tour, maar droom er vooral van nog eens het geel te dragen."


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:356


svenissimus

Published by: svenissimus at 2011-04-23 17:28:11Bij de Lotto zit Gilbert goed

Reply