Amstel Gold Race

Cancellara: 'Zal niet op Gilberts wiel rijden'

Photo:
© Leopard - Trek

Photo:
© Leopard - Trek

Fabian Cancellara breit dit jaar met de Gold Race een verlengstuk aan zijn al sterke voorjaar. "Ik voel me bevrijd, zo vrij als een vogel. En Gilbert hoeft geen schrik te hebben: ik ga niet op zijn wiel rijden."

"Het is van 2004 geleden dat ik hier nog aan de start stond", schrijft Cancellara in zijn column in Het Nieuwsblad. "Ik trek ook met een heel ander gevoel naar Maastricht."

"Die immense druk die weken op mijn schouders lag, is weg. Ik voel me herboren aan de zijde van de Schlecks."

"Na Roubaix switchte ik de knop in mijn hoofd. Ik had zelfs geen moeite om donderdag 5,5 uur te trainen bij amper 11 graden. Hier zit een gelukkige Fabian."

"Zaterdag rij ik bij wijze van opfrissing nog even de laatste 40 kilometer. Natuurlijk ken ik de Eyserbosweg, Keutenberg en Cauberg. Maar de juiste volgorde? Nee hoor."

"Ik ben ook benieuwd hoe Gilbert met de druk zal omgaan. Hij is na de Brabantse Pijl "de Cancellara van de Ardennen". De manier waarop Gilbert woensdag won, doet me denken aan mijn zege in de E3."

"Maar ook hij had in Overijse minder tegenstand dan wat hij zondag voor de wielen geschoven zal krijgen. Hij hoeft geen schrik te hebben dat ik in zijn wiel kruip. Dat is mijn stijl van koersen niet. Ik wens hem veel geluk."


Misschien ook interessant: