Gent - Wevelgem

Boonen: 'Eigenbelang primeert niet'

Photo:
© Quick Step - Innergetic

Photo:
© Quick Step - Innergetic

Tom Boonen moest van zijn ploeg de E3-Harelbeke links laten liggen en starten in Gent-Wevelgem, om punten te pakken voor de World Tour. Boonen relativeert het voorval en Patrick Lefevere wil er niks meer over horen.

"Ik moet begrijpen dat eigenbelang niet primeert", zei Boonen na zijn overwinning in Wevelgem in de mobiele studio van Sporza. "Ik had graag Harelbeke gereden, maar ben met deze zege ook heel blij."

"Of ik iedereen een poepje wou laten ruiken na de prestatie van Cancellara? Neen, ik wilde gewoon een goeie koers rijden."

Quick-Step-manager Patrick Lefevere wil van de discussie tussen E3-Harelbeke en Gent-Wevelgem niet meer horen. "Het zal me worst wezen", zei Lefevere.

"Ik wil aan de top blijven en zet dus in op de koersen waar de punten te rapen zijn. Anders kan ik net zo goed met pensioen gaan. De discussie met Boonen over de E3-Harelbeke of Gent-Wevelgem heeft welgeteld 25 seconden geduurd."

Lefevere was blij dat hij een sterk team zag. "De ploeg was woensdag ook al goed. Tom doet daar ook veel voor. Je mag nog zo sterk zijn, je hebt altijd een goeie ploeg nodig om te winnen."


Misschien ook interessant: