de Ketele: 'We gaan voor podium op het WK'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Van woensdag tot zondag dingen de krachtpatsers en tempobeulen van het wielrennen naar goud op het WK baanwielrennen in Apeldoorn (Nederland). De Belgen hopen op een medaille in de ploegkoers, maar mikken vooral op de Olympische Spelen van Londen.

Kenny De Ketele rijdt de ploegkoers met Tim Mertens. "Mijn vorm is heel goed", zegt De Ketele. "Al was mijn voorbereiding allesbehalve met een val in Oman en verrekking in mijn lies."

"Daarna had ik een week hoge koorts en infectie op mijn longen. Toch heb ik vertrouwen." De Ketele en Mertens vielen in 2009 net naast het podium op het WK.

"Australiƫ is als uittredend wereldkampioen topfavoriet, met Nieuw-Zeeland, Argentiniƫ en de Europese landen als outsiders. Wij gaan voor het podium", klinkt het ambitieus.

In de ploegenachtervolging zijn de ambities gematigder. Dominique Cornu en zijn maats willen vooral goed presteren met het oog op de Olympische Spelen. Cornu doet ook mee op de individuele achtervolging.

"Ik heb een goeie voorbereiding achter de rug, vooral gericht op de weg, want de weg blijft voor mij primeren. Ik ben sterker geworden en wil dat dit seizoen laten zien", zegt Cornu aan Sporza.

"Met het team zullen we een scherpe tijd proberen neer te zetten en zo veel mogelijk punten proberen te scoren voor Londen 2012. Mijn vorm is nog niet super, maar ik heb al bewezen dat ik kan presteren zo vroeg op het seizoen."


Misschien ook interessant: