Paris - Nice

Van den Broeck: 'Geen versnelling in de benen'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Donderdag stond de eerste echte test voor de klassementsrenners op het programma in Parijs-Nice. Jurgen Van den Broeck kon niet meespelen voor de ritzege, maar weigert conclusies te trekken. "Het was de pers die sprak over een plaats in de top vijf."

Jurgen Van den Broeck moest passen toen de kopgroep met Klöden en co wegreed in de finale. "Ik voelde me de hele dag goed, maar ik had geen versnelling in de benen. Ik kwam net iets tekort", zegt hij in de kranten.

"Ik zat waar ik moest zitten op de klim en tactisch heb ik geen fouten gemaakt. Maar ik had geen antwoord in huis toen Martin, Sanchez en Klöden wegreden. Bij hun versnelling moest ik gaan zitten en me weer in het zadel laten ploffen."

"Ik weiger ook excuses te zoeken. Als dit soort toppers op 10 kilometer van de finish hun kaarten op tafel leggen, dan ga je mee", zegt Van den Broeck.

Na zijn tweede plaats in de Ruta del Sol was Van den Broeck een van de favorieten voor Parijs-Nice. "Het was de pers die beweerde dat ik top vijf zou rijden", kaatst Van de Broeck de bal terug.

"Ik kwam om een mooie, leuke ronde te rijden, zonder druk op mijn schouders. Ik zie wel waar het schip strandt. Ik geef alles in de tijdrit. Elke tijdrit is belangrijk maar deze nog iets meer."

De ronderenner van Omega Pharma-Lotto weigert conclusies te trekken. "Ik was nog nooit goed in Parijs-Nice, maar in de Tour stond ik er wel. Uiteindelijk is dit pas mijn tweede wedstrijd van het jaar."


Misschien ook interessant: