Tirreno - Adriatico

Boonen: 'Zomaar lossen, dat was lang geleden'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

De eerste rit in lijn in Tirreno-Adriatico is voor Tom Boonen geen meevaller geworden. De kopman van Quick-Step loste op een helling en bolde uiteindelijk op anderhalve minuut van ritwinnaar Tyler Farrar over de finish. "Ik ben nog niet hersteld van mijn griepje", zegt Boonen.

"Vroeg in de rit had ik nog niet eens zo'n slecht gevoel", zegt Boonen in de kranten. "Maar toen ik het gas volledig moest opendraaien was het voorbij: plof het zadel in. Ik ben er niet meer uitgekomen. Ik kwam er niet meer bovenop."

"Zomaar gelost worden, dat is lang geleden", zegt Boonen. "Ik ben duidelijk nog niet hersteld van mijn griepje. De koorts hangt nog in mijn lijf. Dit was niet goed en ik ben dat niet gewend."

Opgeven is geen optie voor Boonen. "Ik heb Tirreno-Adriatico nodig als aanloop naar Milaan-Sanremo en de Vlaamse klassiekers", zegt hij. "De kilometers moeten me beter maken."

"Eigenlijk is het niet goed om nu zulke inspanningen te leveren, maar de komende ritten worden belangrijk. Het kan nu twee kanten uit: ofwel herval ik, ofwel word ik langzaam sterker. Hopelijk is het voor mij het tweede", zegt Boonen.

"Ik sla voorlopig nog niet in paniek", zegt Boonen. "Ik heb in de winter goed kunnen trainen en ik kan nog terugvallen op een stevige basisconditie." Boonens eerste grote afspraak van 2011, Milaan-Sanremo, wordt op 19 maart gereden.


Misschien ook interessant: