Paris - Nice

Klöden klopt Samuel Sanchez in sprint elitegroep

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Andreas Klöden heeft de gele leiderstrui van Thomas De Gendt overgenomen. Hij won de eerste bergrit in Parijs-Nice in een sprint met zijn zevenen. De snelle Samuel Sanchez liet zich daarin verrassen door de oude Klöden. Jurgen Van den Broeck finishte in een groepje op een twintigtal seconden.

Op papier had de rit van 193 km met vier cols van derde, een van tweede en twee van eerste categorie alles in huis om de kanonnen in stelling te brengen. Nadat een vluchtersgroepje met 4 Fransen, 1 Spanjaard en 1 Nederlander (Westra) net voor de slotklim was gevat, kon het beginnen.

Kevin De Weert was er dan al niet meer bij. Kort na de start kneep hij zijn remmen dicht. De renner van Quick-Step was in de tweede rit zwaar gevallen en had te veel last van zijn blessures. Hij is de derde Belg die opgeeft in Parijs-Nice. Quick-Step heeft nog maar vijf renners over.

De Col de la Mûre moest voor een duel tussen de grote namen zorgen, maar door het strakke tempo van HTC-Highroad (voor Tony Martin) kwam daar weinig van in huis. "Mindere goden" als Kiserlovski en Carrara maakten zo het mooie weer op de klim.

Leider De Gendt moest lossen uit het peloton, terwijl in de voorgrond een groepje met Brajkovic, Klöden, de snelle Samuel Sanchez, Tondo en Taaramäe kwam aansluiten bij de twee leiders. Brajkovic trok de sprint aan voor ploegmaat Klöden. Die hield verrassend stand tot op de streep. Hij is ook de nieuwe leider.


Misschien ook interessant: