Tirreno-Adriatico

Farrar rondt het ploegenspel van Garmin af

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Tyler Farrar heeft de eerste massasprint in Tirreno-Adriatico gewonnen. Gegangmaakt door wereldkampioen Thor Hushovd was hij de snelste in Arezzo. Farrar wordt dankzij de bonificaties ook de nieuwe leider in Italië. Hij neemt de trui over van Lars Boom.

Omega Pharma-Lotto-Belg Olivier Kaisen raakte mee met de vroege vlucht, maar met gezellen Aramendini en Giordani zat er geen succes in.

Tijdens een van de klimmetjes raakten enkele spurters, zoals Tom Boonen en Mark Cavendish, wat achterop, maar toch stormde een compact peloton naar de streep.

Garmin-Cervélo en Team Sky namen al het werk op hun schouders in de laatste kilometers. Wereldkampioen Hushovd offerde zijn eigen kansen op voor zijn ploegmaat Tyler Farrar.

Toen Cavendish op links aanzette, leek het pleit beslecht. Maar er zat weinig snee op de demarrage van de Brit en hij liet zich al snel uitzakken.

Farrar werd zo enkel nog wat bedreigd door Alessandro Petacchi, maar hij rondde het al bij al makkelijk af. De Amerikaan springt in het klassement over het zestal van Rabobank dat de ploegentijdrit gedomineerd had.


Misschien ook interessant: