Qatar protesteert niet mee tegen oortjesverbod

Het ongenoegen tegen het oortjesverbod broeide al lang in het peloton en de renners vonden het bij de start van de Mallorca Challenge tijd voor een stevig signaal. De renners in Qatar protesteren niet mee, maar vragen een gesprek met de UCI.

Het peloton van de Mallorca Challenge kwam massaal in opstand tegen het oortjesverbod dat van kracht is in de meeste wedstrijden. Het protest duurde 20 minuten en zorgde ervoor dat de UCI-commissarissen kwaad opstapten en de resultaten niet erkennen.

"We wilden eindelijk gehoord worden", zei Bingen Fernandez, ploegleider bij Garmin, aan Velonews.

De renners in de Ronde van Qatar zijn niet van plan om, zoals in Mallorca, de wedstrijd te boycotten uit onvrede met het oortjesverbod. Wel vragen ze een gesprek met UCI-voorzitter Pat McQuaid.

Dat gesprek zou volgende week in Oman kunnen plaatsvinden. "Uit respect voor de sjeiks die zoveel geld in deze ronde pompen, kunnen we het niet maken om de boel lam te leggen", zegt Wilfried Peeters, ploegleider van Quick-Step.

"Trouwens, wat als zij dan zeggen dat we maar zelf voor alle kosten moeten opdraaien? Dan zijn we nog verder van huis. We rijden dus zonder oortjes."


Misschien ook interessant: