'Geen zege in Qatar? Kan ik me niet voorstellen'

Photo:
© Quick Step - Innergetic

Photo:
© Quick Step - Innergetic

Tom Boonen en de Ronde van Qatar, dat is al jaren een uitstekend huwelijk. Hij hoopt niet dat daar dit jaar verandering in komt. "Ik wil weten waar ik sta. Ik heb goed getraind, de koers moet me nu maar geruststellen", zegt de renner van Quick-Step in de kranten.

Tom Boonen kan indrukwekkende statistieken voorleggen in Qatar. Hij won sinds 2004 elk jaar minstens één rit en zit in totaal al aan 16 zegepalmen. Bovendien stond hij de voorbije vijf jaar telkens op het eindpodium, drie keer zelfs op het hoogste schavotje.

"Ik kan me niet voorstellen dat ik hier straks Qatar zal verlaten zonder een ritje in mijn bagage", zegt Boonen in Het Nieuwsblad. "Dat soort goeie gewoontes moet je gewoon koesteren."

"Ik wil ook wel eens weten waar ik sta. Ik heb keihard gewerkt na mijn blessure en de testen zijn dan ook navenant. De koers moet me nu nog geruststellen."

Boonen kan in Qatar alvast rekenen op een fameuze trein om zijn sprints aan te trekken. Met Gert Steegmans, Francesco Chicchi, Frederique Robert en Andreas Stauff heeft Boonen een keur aan rappe mannen die hem kunnen leiden.

"Als je naar de samenstelling van het team kijkt, zou het gek zijn om niet mee te doen in de sprints", zegt Boonen in Gazet van Antwerpen. "Op stage hebben we een paar keer sprinttraining gedaan en dat viel telkens goed mee."

"We zijn hier ook met allemaal beren, gasten met een serieuze versnelling in de benen. Het geeft me alleen maar meer "morale" om er weer aan te beginnen."


Misschien ook interessant: