Le Tour: Alle Tour-wildcards zijn voor Franse ploegen

Tour-organisator ASO heeft de vier wildcards voor de Tour de France 2011 toegekend aan Franse ploegen: Cofidis, Europcar, FDJ en Saur-Sojasun. Dat deelde ASO donderdag in Parijs mee.

In de Tour zullen dus, net als in 2010, 22 teams meedoen. De vier komen bij de 18 "ProTeams" die mogen/moeten meerijden. Omega Pharma-Lotto en Quick-Step verdedigen de Belgische kleuren.

Geox, het team van Denis Mensjov, de derde van de Tour 2010, en Carlos Sastre, de winnaar in 2008, grijpt er dus naast. Bij Cofidis is Moncoutié kopman, bij Europcar Voeckler, bij FDJ Fédrigo en bij Saur-sojasun de jonge Coppel. Voor dat laatste team wordt het het debuut.

De 22 teams in de Tour 2011

   * Frankrijk: AG2R, Cofidis, Europcar, FDJ, Saur-Sojasun*
   * Verenigde Staten: Garmin, RadioShack, HTC
   * België: Omega Pharma-Lotto, Quick-Step
   * Spanje: Euskaltel, Movistar
   * Italië: Lampre, Liquigas
   * Nederland: Rabobank, Vacansoleil*
   * Denemarken: Saxo Bank
   * Groot-Brittannië: Sky
   * Kazachstan: Astana
   * Luxemburg: Leopard
   * Rusland: Katjoesja
   * Zwitserland: BMC

* = debutant in de Tour


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:5


overleg100

Published by: overleg100 at 2011-01-21 12:07:53Belachelijk dat Geox niet mee mag doen net als Denis Mensjov een grote klasbak mag niet mee doen.
Volgens mij zitten ze te slapen bij de ASO.
Ik hoop dat Denis en Carlos alles winnen wat er te winnen valt. Dan zullen ze wel op hun domme neus kijken. Bah ik baal als een stekker hier van.
Een positief punt is dat Robert Gesink nu ook grote kans maakt en dat gun ik hem van harte.

Reply

1552


Jeanneman

Published by: Jeanneman at 2011-01-22 16:09:38Bij ASO slaapt men niet hoor, die Franse bril van ze is nu eenmaal altijd prominent op hun neus. In het verleden zijn gekkere dingen gedaan, maar deze klasbakken zullen we wel missen in de Tour. Al stelt Geox buiten deze twee niet zo heel veel voor.

Reply