Tour Down Under

Michael Matthews wint rit Tour Down Under

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Andre Greipel heeft weer net naast de oppergaai gegrepen in de Tour Down Under. De Duitser van Omega Pharma-Lotto was tweede in de massaspurt van de derde rit, achter Michael Matthews van Rabobank. Matthew Goss neemt de leiderstrui weer over van Robbie McEwen.

Een Belg kleurde mee de ontsnapping van de dag. Thomas De Gendt sprong na 3 kilometer met drie andere renners weg en mocht van het peloton een voorsprong van zo'n 5 minuten uitbouwen.

Maar het peloton, met een bedrijvige Lance Armstrong (ploegaat van leider Robbie McEwen) regelmatig in de voorste rijen, had weer goed gerekend en bracht alles op zo'n 25 kilometer van de streep samen.

Matthew Goss kreeg kreeg in de slotfase nog af te rekenen met een lekke band, maar raakte toch nog vooraan om mee te spurten. McEwen reed ook lek en zag zijn spurt in rook opgaan.

Andre Greipel, eindwinnaar in 2010, rook zijn eerste ritzege van dit jaar, maar raakte wat ingesloten in het gedrum. Maar de jonge Matthews, wereldkampioen bij de beloften in Melbourne, had gewoon de sterkste benen en won verdiend.

Mark Cavendish, woensdag het grootste slachtoffer van de valpartijen, deed het rustig aan en bolde op zo'n 12 minuten van de winnaar binnen.


Misschien ook interessant: