World Championship, Road, U23

De Vreese: 'Podium zat er misschien in'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

De Belgen hebben zich laten zien in de wegrit bij de beloften en kunnen tevreden zijn. "Al zat het podium er misschien wel in", denkt Laurens De Vreese. Winnaar Michael Matthews was, uiteraard, dolgelukkig.

Laurens De Vreese was niet ontgoocheld met zijn 7e plaats. "Zevende is mooi. Maar als ik niet ingesloten geraak, zit er misschien meer in", zegt De Vreese.

"Yannick Eijssen heeft me knap naar voren gebracht. Iets te vroeg eigenlijk, zodat ik hem tot kalmte probeerde aan te manen, maar dat hielp niet."

"En dus moest ik op 800 meter van de streep inhouden en kreeg ik een pak renners rond me. Daardoor raakte ik ingesloten."

"Pas op 50 meter van de streep kreeg ik opnieuw ruimte en kon ik nog naar de zevende plaats spurten. Ik ben niet ontgoocheld maar het podium zat er misschien in."

Yannick Eijssen liet zich in de slotfase zien, met een aanvalspoging en sterk werk voor De Vreese. "Na een kalm begin is er in de finale wel hard gereden", zegt Eijssen. "Maar de hellingen waren niet lang genoeg om afscheiding te kunnen brengen."

"Ik heb enkele keren iets geprobeerd, maar het lukte niet. Die tactiek was met de ploeg overeengekomen. Op het einde moesten we proberen de koers in handen te nemen en moesten ik, De Vreese en Wallays proberen aanvallen op gang te krijgen. We hebben gedaan wat we konden, maar toch werd het een spurt."

Michael Matthews: "Dit is te gek! Ik had dit nooit kunnen klaarspelen zonder de hulp van mijn team en alle supporters. Het is ongelooflijk om in je eigen land te kunnen winnen. De sprint verliep perfect. Even dacht ik dat ik droomde. In die sprint had ik nog twee ploegmaats bij me, ik zou niet meer hebben durven vragen."


Misschien ook interessant: