Flèche Wallonne 2004
Waalse Pijl


Belgium
Date: 21-04-2004
Distance: 199,5 km
Road - Race
Departure: Charleroi (Hainaut), Belgium
Arrival: Huy (Liege), Belgium
Category UCI: 1.HC
Main Flèche Wallonne

Memo

We kregen een erg snelle en gesloten wedstrijd te zien, waarin in de eerste 130km geen enkele groepje vluchters meer dan een halve minuut kon uitlopen. De meeste aandacht ging naar Jan Ullrich. De Duitser sleepte zich in de staart van het peleton omhoog tijdens de eerste beklimming van de Muur van Huy. In de tweede ronde gaf hij er de brui aan.

Op 63km van de meet kwam er onder impuls van Jerome Pineau uiteindelijk toch een echte ontsnapping op gang. Jurgen van den Broeck en Alessandro Bertolini kwamen aansluiten, dat deden Angel Vicioso, Alexander Kolobnev en Martin Alminger wat verder ook. Ze liepen zo’n 40” uit, maar op de top van de op twee na laatste helling, de Côte de Bohissau, kwam het peleton terug. Erik Dekker zette een lovenswaardig solo-offensief op poten op 26km van de streep. In z’n eentje reed hij weg van het jagende peleton (vooral Gerolsteiner) en pakte hij op het vlakke een kleine halve minuut voorsprong. Toen op de Côte de Ahin de tegenaanvallen op gang kwamen moest Dekker eraan geloven. Op de klim lieten de favorieten zich eindelijk zien. Vinokourov, Kirchen en Samuel Sanchez zetten hun inspanning in de afdaling door, ze kregen het gezelschap van Mirko Celestino. Net aan de voet van de slotklim naar de Muur van Huy kwam de hoofdmacht – nog zo’n 40 man sterk – terug.

Kessler versnelde op 500 meter van het einde als eerste, Di Luca en Rebellin volgden gezwind. Op 350 meter van de top was het de beurt aan Di Luca, op het steilste stuk van 20% draaide hij de gashendel helemaal open. Kessler moest lossen, Rebellin kwam wel mee en net als in de Amstel Gold Race wachtte hij tot op 100 meter van het einde op zíjn versnelling te plaatsen. Di Luca plooide, Rebellin pakte z’n tweede grote overwinning in vier dagen tijd.
Willem Vandoorne

Result

1 Davide Rebellin  ITAin  04h 31m 33s
2 Danilo Di Luca  ITAat 03s
3 Matthias Kessler  GERat 09s

  Result Details:

Photo album Flèche Wallonne 2004

Click here to add a picture to the photo album

Unfortunately no photos in this album.
  Add an image